ETUSIVU | KUORO | JOHTAJA | JOHTOKUNTA | TAPAHTUMIA | HISTORIA | KUVIA | TULE LAULAMAAN | YHTEISTOIMINTA

 

   Etusivu
   
Johtokunta
   
Kuoro
   
Johtaja       
   
Tapahtumia
   
Historia
   
Kuvia
   Tule laulamaan
   
Yhteistoiminta

 

 

 

 

 

 

 
Tule laulamaan mieskuoroon! 

 

Vilppulan Mieslaulajat ottavat vastaan uusia laulajia ympäri vuoden.
Jos Sinulla herää kiinnostus mieskuorolaulua kohtaan niin tässä mahdollisuutesi.

Asia on hyvin yksinkertainen. Sinun ei tarvitse tulla kuoron eteen antamaan ääninäytettä eikä tarvitse muutenkaan jännittää. Ota vaan puhelin ja soita kuoronjohtajallemme. Sovitte kahden keskeen tapaamisen ja silloin Sinulle selviää, miten helppoa se on.

Kuoronjohtajan yhteystiedot löydät tästä.

________________________________________________________

Tässä nuoren miehen ajatuksia kuoroon liittymisestä ja siitä,
miten sitten uusi laulaja kuoroon sopeutui. Ajatukset on poimittu
Vilppulan Mieslaulajien 60-v juhlan lehtiliitteestä.
Haastattelu tapahtui muutama kuukausi ennen juhlakonserttia.

Mitenkäs tulit kuoroon?

Olin jo pitkään miettinyt kuoroon liittymistä, mutta kun musiikkimakunikin on enemmän kevyenmusiikin puolella ja ensimmäiseksi tuli sanasta kuoro mieleen kirkkomusiikki ja jotkut Bachin teokset.
Töissä erään kurssin vetäjä joka itse on tässä kuorossa sanoi minulle. Oletko kova lauleskeleen, kuulostat ihan bassolta? Sanoin laulavani omaksi ilokseni ja lapsilleni. Koska olin jo aiemmin sanonut asuvani Mäntässä hän sanoi että tulehan Vilppulan mieskuoroon. Sanoin miettiväni ja siinä menikin sitten joulukuu miettiessä, kunnes uskaltauduin soittamaan Erlend Jantsikenelle.

Laulunjohtajahan ottaa laulunäytteen ja katsoo sopivamman äänilajin, mieskuorossa on neljä eri äänilajia ykköstenori, kakkostenori, ykkösbasso ja kakkosbasso. Miltäs se laulaminen tuntui ensimmäisellä kerralla? Laulunäytehän suoritetaan vain kaksin laulujohtajan kanssa.

Kotona mietittiin että mitähän laulua siinä koelaulussa sitten olisi hyvä esittää, vähän niin kuin koulun musiikin tunnilla. Mutta sehän oli vaan sellaista lallattelua, jossa kokeiltiin kuinka korkealle ja matalalle pääsee ja pysyykö nuotissa. Oikeaan meni Markun arvio bassosta, olen nyt kakkosbasso.

Nyt kun olet jo ollut mukana jonkin aika, miltäs se tuntuu laulaa kuoron mukana ja kun 60-v juhlat ovat tulossa. Mitenkäs on laulut opittu?

Jännittää hieman, kun opittavia lauluja on niin monta, mutta meillä on kyllä kaksi tosi hyvää opettajaa ja kun vaan oppisi ne sanat.

Mitä osaisit sanoa jos joku miettii lähtemistä mukaan mieskuoron toimintaan?

Kannattaa lähteä kokeilemaan jos yhtään laulaminen kiinnostaa. Käsitykseni kuoromusiikista on ainakin menneet uusiksi, valikoimassa on aika paljon kevyttä musiikkia. Porukka on kyllä ottanut tosihyvin vastaan ja opastus on ollut hyvä ja sitä kautta on ollut helppoa laulaa mukana.

Kiitos näistä ajatuksista. Kaikki te jotka mietitte mieskuoroon mukaan lähtemistä, rohkeasti vain yhteyttä laulujohtajaan. Vain pieni äänikoe laulujohtajan kanssa ja voit olla Vilppulan Mieslaulajien laulava jäsen.

 

 

( Sivun alkuun )